Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ των "ΠΟΔΗΛΑΤ-ΙΣΣ-ΕΣ"



1. Υπάρχει η δυνατότητα όποιος θέλει, όποτε θέλει να πάει στο Νοσοκομείο Γεννηματάς και να δώσει αίμα. Δηλώνει ότι το αίμα θα πάει για την συγκεκριμένη τράπεζα αίματος "ΠΟΔΗΛΑΤ-ΙΣΣ-ΕΣ"(ως εθελοντική αιμοδοσία). Εγγράφεται αυτομάτως μέλος της τράπεζας αίματος. Καλό είναι αν πάτε μόνοι σας να στείλετε ένα μαιλ ή να γράφουμε ένα ποστ εδώ για να κρατάμε έναν λογαρισμό.
2. Δημιουργείται μια "καβάτζα" (τράπεζα) με μονάδες αίματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με δύο μέλη του φόρουμ (είτε RockaRolla/Πέτρο, είτε tkant/Θοδωρή) και μετά από επικοινωνία ενός εκ των δύο με την μονάδα του Νοσοκομείου.
3. Χρήση μπορεί να κάνει όποιοδηποτε μέλος, για ανάγκες συγγενικού του προσώπου (μέχρι 1ου βαθμού, όπερ μεθερμηνευόμενον: γονείς - αδέρφια - σύζυγοι - παιδιά).... (όσο και αν αγαπώ την
θεία Μαρίτσα που φτιάχνει καταπληκτική λεμονπαϊ και με χαρτζιλίκωνε όταν ήμουν φοιτητής και φαντάρος... δεν μπορώ να "χρησιμοποιήσω" αίμα της τράπεζας για λογαριασμό της.... δυστυχώς...).
4. Νομίζω ότι το βασικότερο όμως είναι το παρακάτω:
Τρεις φορές το χρόνο, ανα τετράμηνο, θα βγαίνει ανακοίνωση, θα ενημερώνεται όλη η ποδηλατική κοινότητα και θα πηγαίνουμε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και ΜΑΖΙΚΑ στην μονάδα, καλή ώρα όπως εχθές, αλλά ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟΙ (χμμμ....χμμ....γκρρρρ.... είπαμε...) και βάλε.
Θα μας ρουφάνε το αίμα.. θα τρώμε, θα γελάμε, ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, θα κάνουμε καλό στον εαυτό μας και στους γύρω συμπολίτες μας.... Απλά πράγματα.
Χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς πίεση και άγχος.
Και αν εμφανιστεί εκείνη η δύσκολη - κακή και ψυχρή ώρα - μακρυά από εμας και από όλους - και χρειαστούμε αίμα, θα υπάρχει μια καλή άκρη να κάνουμε τη δουλειά μας.
.
.
.
Για όσους διστάζουν γιατί έχουν ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (δεν θα τις χαρακτηρίσω αλλιώς.... κανονικά χωράει πολύ πράμμα.. αλλά μέρες που είναι...)... του στυλ:
γιατί να δώσω έτσι γενικά και αόριστα αίμα, και να πάει τσάμπα - σε κάποιον άγνωστο...??? 
αν χρειαστεί η μάνα μου αίμα, θα πάω τότε να δώσω, θα καλέσω και 2-3 φιλαράκια....!!!και άλλες τέτοιες ΒΛΑΚΙΕΣ...... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:
(Α)... το αίμα που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ στην μάνα σου, θα είναι το αίμα που θα έχει μαζευτεί ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (σαν τη δική μας) και όχι αυτό που θα κληθείς να ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ εκείνη τη στιγμή ("λογιστικά"... δηλαδή: "βάλαμε 3 σακουλάκια στην μάνα σου, πρέπει να μας φέρεις 3 σακουλάκια"...). ΟΚ?
[Αν δεν υπάρχει αίμα, θα της βάλουμε πορτοκαλάδα.... ΟΚ?]
(Β) είσαι σίγουρος ότι ΤΟΤΕ θα μπορείς να ΔΩΣΕΙΣ ΑΙΜΑ? Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ρωτήστε με να σας πω... και άλλους εθελοντές αιμοδότες. Δεν είναι "άνοιξα την κάνουλα και όλα καλά". Δεν δουλεύει έτσι απλά ο οργανισμός μας (αναφέρομαι στις προϋποθέσεις αιμοδοσίας).
(Γ) το ίδιο ισχύει και για τους φίλους σου.
(Δ) και στο κάτω-κάτω, κάνε ένα καλό για τους συμπολίτες σού και για τον εαυτό σου. Έτσι για να έχεις να το λες και να καμαρώνεις και στη θεία Μαρίτσα.... 
Ξανακοιτάμε τις φωττος με τα χαμόγελα, ξαναχαζεύουμε τον πάγκο με τα φαγητά, και ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ότι την επόμενη φορά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε.
Αν δεν τα καταφέρουμε ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Το βασικό είναι να έρθουμε, να προσπαθησουμε. Κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε.

Πηγή:http://www.podilates.gr/node/26831

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου