Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο γιος Έλληνα μετανάστη στην αρχηγία του FBI

Εδώ και λίγα 24ωρα ένας Έλληνας βρίσκεται στην αρχηγία του FBI στη Νέα Υόρκη. Το όνομά του Γιώργος Βενιζέλος!
Όπως λέει τον ρωτούν συνέχεια αν έχει σχέση με τον Ελευθέριο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά αυτός ανασηκώνει απλώς τους ώμους του!
Το νέο αφεντικό του FBI υπηρετεί στην ομοσπονδιακή υπηρεσία εδώ και 22 ολόκληρα χρόνια και τελικά στα 51 του χρόνια βρέθηκε στην ανώτερη βαθμίδα.
Ο Βενιζέλος έχει εμμονή με την διαλεύκανση κάθε είδους εγκλήματος, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός ακόμα και στους αστυνομικούς ρεπόρτερ που τον εκθειάζουν για την αφοσίωσή του και την άρτια μέθοδό του.
Ο πατέρας του Γιώργου Βενιζέλου που μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη στη δεκαετία του 1940 ως καπετάνιος, ενώ η μητέρα του γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη από Έλληνες γονείς. Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νιού Τζέρσεϊ δίπλα στον ποταμό Χάντσον.
Θυμάται ότι μικρός παρακολουθούσε από την άλλη όχθη του ποταμού την ανέγερση των Δίδυμων Πύργων που τους είδε πολλά χρόνια αργότερα να καταρρέουν και θυμάται την τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων που ακολούθησε. Λίγες εβδομάδες μετά την κατάρρευση των Πύργων ενεπλάκη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όταν στα γραφεία έφτασε η είδηση πως ένας τρομοκράτης πρόκειται να κάνει πειρατεία σε τρένο που μεταφέρει ατομική βόμβα. Το τρένο ακινητοποιήθηκε και άρχισε ένας μαραθώνιος ερευνών και επικοινωνίας με αμερικανικές πρεσβείες στο εξωτερικό. Επίσης είχε αναλάβει τη διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στην Τimes Square και άλλες υποθέσεις τρομοκρατίας.
Για πολλά χρόνια ο Βενιζέλος ήταν το «νούμερο δυο» στα γραφεία του FBI της Νέας Υόρκης. Τα τελευταία όμως χρόνια ήταν ο επικεφαλής του γραφείου του FBI στη Φιλαδέλφεια. Όπως λέει αυτή η πόλη ταιριάζει στην προσωπικότητά του: «Είναι μια σκληρή πόλη, αλλά μου ταιριάζει ο χαρακτήρας και η ιστορία της». 

Πηγή: http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4763198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου