Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ο Άρμστρονγκ "διώχνει" και τους χορηγούς άλλων!

Ο τραπεζικός όμιλος Rabobank εγκαταλείπει την επαγγελματική ποδηλασία μετά από σχεδόν 30 χρόνια παρουσίας της μετά την αναφορά της USADA για τον Λανς Άρμστρονγκ.
Μια από τις ισχυρότερες ομάδες στην επαγγελματική ποδηλασία, η Rabobank, διαλύεται στο τέλος της χρονιάς μετά την αποχώρηση του χορηγού της, του ομώνυμου τραπεζικού ομίλου.
Η αποχώρηση μετά από σχεδόν 30 χρόνια παρουσίας της στην ποδηλασία και αδιάλειπτη συμμετοχή στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας από το 1984 ακολουθεί την αναφορά της USADA για τον Λανς Άρμστρονγκ
Η Rabobank αποχωρεί σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της, Μπερτ Μπρούχινκ"δεν είμαστε πλέον πεπεισμένοι πως ο επαγγελματικός κόσμος της ποδηλασίας αντιπροσωπεύει ένα καθαρό και δίκαιο σπορ. Δεν πιστεύουμε πως αυτό θα αλλάξει προς το καλύτερο στο άμεσο μέλλον".
Στο... δρόμο μένουν 27 ποδηλάτες και δώδεκα συναθλήτριες τους, ανάμεσα τους και η κορυφαία Ολλανδέζα αθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκη, Μαριάνε Φος.
Η ίδια η Rabobank δεν είναι άγνωστη στα σκάνδαλα ντόπινγκ. Ο Ολλανδός ποδηλάτης Τόμας Ντέκερ παραδέχθηκε πως έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών το 2007 όταν η ομάδα έστειλε σπίτι του τον πρωτοπόρο του γύρου της Γαλλίας το 2007, τον Δανό Μίκαελ Ράσμουσεν.
Τουλάχιστον δύο ποδηλάτες που συνεργάστηκαν με τη USADA στην αναφορά για τον Άρμστρονγκ είχαν αγωνιστεί στο παρελθόν με τη Rabobank.
Έρευνα ολλανδικής εφημερίδας φέτος κάνει λόγο για χρήση απαγορευμένων ουσιών των αθλητών της ομάδας από το 1998, δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της ως Rabobank με το κείμενο να αναφέρει πως το ιατρικό τιμ της ομάδας παρακολουθούσε την υγεία των συγκεκριμένων αθλητών.
Και όλα αυτά κι ενώ το τελευταίο 48ωρο ο Λανς Άρμστρονγκ έχει χάσει όχι μόνο τη χορηγία της NIKE, αλλά ακόμα πέντε χορηγούς (Trek, SRAM, Giro, Radioshack, AB InBev).

1 σχόλιο:

  1. "δεν είμαστε πλέον πεπεισμένοι πως ο επαγγελματικός κόσμος της ποδηλασίας αντιπροσωπεύει ένα καθαρό και δίκαιο σπορ. Δεν πιστεύουμε πως αυτό θα αλλάξει προς το καλύτερο στο άμεσο μέλλον". λίγο αργά αλλά το καταλάβατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή