Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο Ποδηλάτης του Πεκίνου




Λίγα λόγια.. από την Silver Girl 

Η ταινία «Ο Ποδηλάτης του Πεκίνου» αποτελεί την σύγχρονη εκδοχή της Ιταλικής ταινίας « Ο κλέφτης των Ποδηλάτων ». Όπως και στην αρχική ταινία έτσι και εδώ το βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο που κυριαρχεί είναι η ανάγκη για την επιβίωση, έχοντας ως πρωταγωνιστή και πάλι το Ο Ποδηλάτης του Πεκίνου»
Η συγκεκριμένη ταινία δίνει έμφαση σε δύο κυρίως συναισθηματικές καταστάσεις. Αρχικά μας διδάσκει για το τι μπορεί να υπομείνει ο άνθρωπος ώστε να μην χάσει αυτό για το οποίο έχει εργαστεί σκληρά και το έχει αποκτήσει με την αξία και τον προσωπικό του κόπο.
Επίσης, το δεύτερο χαρακτηριστικό σημείο της ταινίας είναι ότι αναπτερώνει το συναίσθημα του να μοιράζεσαι με τον συνάνθρωπο σου και να μπορείς να συμβιβάζεσαι ώστε να μην τα χάσεις όλα… ένα συναίσθημα που έχει εκλείψει ειδικά στις μέρες μας!
Εν κατακλείδι, η ταινία « Ο Ποδηλάτης του Πεκίνου» μας αποκαλύπτει το σκληρό αλλά αληθινό πρόσωπο της ζωής, ενώ παράλληλα μας διδάσκει πως η αλληλεγγύη και η αγάπη για την ζωή και τον συνάνθρωπο μας, μπορούν να επικρατήσουν ώστε να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

1 σχόλιο:

  1. Το κείμενο από την Silver Girl πολύ καλό..όπως και η ταινία..που αξίζει να την δούμε στην εποχή που ζούμε..τα συμπεράσματα δικά σας όταν την δείτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή